Versiunea română Magyar verzió English
Fõoldal
Magunkról
Programjaink
Kiadványaink
Sajtószoba
Elérhetõség
 
Hírek és események
A MOL Románia és a Polgár-Társ Alapítvány közel 700 ezer lejjel támogatja a tizennegyedik alkalommal meghirdetett Zöldövezet Programot 2019-01-29  

A MOL Románia és a Polgár-Társ alapítvány 2019-ben is folytatja a közös Zöldövezet programot, amely keretében a civil szerveztek 2019. február 28-ig küldhetik el környezetvédelmi témájú pályázataikat. A korábbi évekhez hasonlóan, a szervezetek idén is a program két komponensében, a Városi zöldövezetek és a Védett területek programösszetevőkben pályázhatnak.  

A Városi zöldövezetek komponens keretében két témakörben lehet támogatást nyerni:

  • Városi zöldövezetek rendezése/létrehozása interaktív környezeti és egészségi nevelési tevékenységekkel összekötve, a helyi közösség aktív bevonásával,
  • Az Európai Mobilitási Hét alkalmával (szeptember) szervezett tevékenységek/akciók, melyek nagy közösségi részvételt feltételeznek, ugyanakkor környezettudatos életmódra nevelnek.

A Védett területek programösszetevő esetében olyan pályázatokat várnak, amelyek célul tűzték ki a romániai védett területek népszerűsítését a helyi közösségek körében, valamint hozzájárulnak azok ismertségének növeléséhez.

A Védett területek programrész keretében megpályázható a  Környezetért díj. A díjat olyan civil szervezet, vagy személy nyerheti el, aki sikeresen hozzájárult olyan kezdeményezésekhez/tevékenységekhez, amelyek eredményei nagyban hozzájárultak a védett területek vagy a biodiverzitás megőrzéséhez. Fontos kritérium ugyanakkor, hogy a díjra jelöltek aktív szerepet játsszanak a természetvédelem fontosságának tudatosításában, a közösség oktatásában, valamint példaértékű tevékenységet végeznek a védett területek és a biológiai sokszínűség megőrzése érdekében.

A városi zöldövezetek létrehozására és rendezésére, valamint az Európai Mobilitási Hét alkalmával szervezett tevékenységekre maximum 10.000 lej támogatás pályázható projektenként. A védett területek népszerűsítését célzó pályázatok egyenként 20.000 lejes támogatásban részesülhetnek. A Környezetért díj értéke 10.000 lej.

A pályázási feltételekről részletek a www.zoldovezet.ro honlapon találhatók.


<< Vissza
Magunkról   Programjaink Kiadványaink Sajtószoba Elérhetõség
Teljes oldaltérkép
Történetünk
Célkitűzéseink
Vezetőtanács
Munkatársaink
Díjaink
Éves jelentések
EP tagság
Támogatási statisztika / kimutatás
Adománygyüjtés
Támogatóink
Partnerségek
Aktuális programok
Lezárult programok
Könyvek
Szórólapok
Sajtómegjelenések
Médiapartnerek
Sajtóközlemények
Elérhetõségek
Üzenõfal
Látogatók száma: 4404130