Versiunea română Magyar verzió English
Fõoldal
Magunkról
Programjaink
Kiadványaink
Sajtószoba
Elérhetõség
 
Hírek és események
A MOL Románia és a Polgár-Társ Alapítvány 212.000 euró értékben adományoz orvosi felszereléseket a Gyergyószentmiklósi Városi Kórháznak 2020-03-10  

  • A MOL Románia és a Polgár-Társ Alapítvány 212.000 euró értékű orvosi diagnosztikai műszereket és eszközöket adományoz a Gyergyószentmiklósi Városi Kórháznak
  • A gyermekgyógyászati és nőgyógyászati osztályokat, valamint az újszülöttgyógyászati, szemészeti és intenzív terápiás részlegeket többek között EKG készülékekkel, defibrillátorokkal, intenzív terápiás ágyakkal, inkubátorokkal szerelik fel

 

2020. március 10., - A MOL Románia és a Polgár-Társ Alapítvány 212.000 euró értékben támogatja a Gyergyószentmiklósi Városi Kórház fejlesztését a legújabb generációs orvosi diagnosztikai műszerekkel és gyógyászati eszközökkel.

 

„A Gyergyószentmiklósi Városi Kórháznak nyújtott adomány egy újabb olyan projekt, amellyel az egészségügyi szférát támogatjuk. A támogatás révén a MOL Románia a társadalom valós szükségleteinek megoldásához járul hozzá: ahhoz, hogy az embereknek korszerű egészségügyi ellátáshoz legyen hozzáférésük. A MOL Románia csapata számára öröm, hogy vállalatunk újra részt vesz egy ilyen kezdeményezésben, amely akár plusz esélyt jelenthet az életre a kritikus állapotban lévő betegeknek. Társadalmi felelősségvállalási tevékenységünkkel olyan projektek támogatását célozzuk, amelyeknek közvetlen hatása van a közösségek életére, ilyen kezdeményezés a Gyergyószentmiklósi Városi Kórház támogatása is, hiszen hatékonyan hozzájárul a közösség jóllétének növeléséhez," - nyilatkozta Camelia Ene, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

 

 „Az elmúlt évben sikeresen megvalósított kezdeményezés után, amely a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház egészségügyi szolgáltatásainak a javítását célozta meg, a közel 50 féle gyógyászati műszer és eszköz adományozása révén, 2020-ban is folytatjuk az ilyen jellegű munkánkat. Különösen örömünkre szolgál, hogy a MOL Romániával hagyományosnak mondható együttműködésünknek köszönhetően meg tudjuk ismételni az efféle közösségfejlesztési programunkat. Ezúttal a Gyergyói Városi Kórház több osztályának adományozunk legújabb generációs orvosi eszközöket és felszereléseket" - mondta Potozky László, a Polgár-Társ Alapítvány igazgatója.

 

A MOL Románia adományának köszönhetően a Gyergyószentmiklósi Városi Kórház gyermekgyógyászati és nőgyógyászati osztályai, valamint az újszülöttgyógyászati, szemészeti és intenzív terápiás részlegek több modern orvosi eszközzel és műszerrel gyarapodnak. Az adományozott eszközök, többek között, egy biomikroszkóp (réslámpa), 2 defibrillátor, 3 hordozható defibrillátor, 5 intenzív terápiás ágy, 2 inkubátor újszülötteknek, 4 Holter EKG készülék, 2 pulzoximéter, egy vénakereső és még sok más szükséges gyógyászati eszköz.

 

„Az Aneszteziológi és Intenzív Terápiás részleg a MOL Románia adománya által több innovatív orvosi eszközzel egészül ki. A vénakereső szabadalmaztatott átvilágítási technikájának köszönhetően, könnyebben és fájdalom-mentesebben találjuk meg a vénákat. Leginkább ez a gyermekeknél és azon pácienseknél fontos, ahol a vénák nehezen érzékelhetőek.

A perifériás idegkereső és stimuláló készülék segítségével úgynevezett ideg blokádokat végzünk, amellyel a műtéti terület biztonságosan érzésteleníthető, amellett, hogy a beteg számára ez a legkisebb megterhelést jelentő beavatkozás, ilyen eljárásra eddig nem volt lehetőség kórházunkban", - nyilatkozta dr. Tölcsér Zsolt, aneszteziológus és intenzív terápiás szakorvos, Gyergyószentmiklósi Városi Kórház

 

„Az újszülött osztály inkubátorral és pulzoximéterrel gazdagodik. Az inkubátor biztosítja az újszülöttek és koraszülöttek biztonságos termóizolálását, ezzel növelve túlélési esélyüket. A pulzoximéter két fontos paramétert is mutat, így az oxigénszaturációt és szívfrekvenciát. Csak felhelyezzük a tappancsokat a gyermekre és biztonsággal látjuk azt, amit korábban füllel vagy fonendoszkóppal hallgattunk. Mozgathatósága révén könnyen szállításkor is folyamatosan tudjuk monitorozni a kis betegek állapotát.

A gyergyószentmiklósi kórház gyermekgyógyászati osztálya egy inkubátorral, egy pulzoximéterrel es egy életfunkciót jelző monitorral gazdagodik, az utóbbi segítségével 5 paramétert követhetünk folyamatosan: vérnyomást, szívfrekvenciát, hőmérsékletet, a vér oxigénszaturációját és a légzési frekvenciát", nyilatkozta Dr. Nagy Annamária, gyermekgyógyász főorvos, Gyermekgyógyászati osztály vezetője, Gyergyószentmiklósi Városi Kórház

 

A kórház több osztálya is a gyógyításhoz szükséges korszerű eszközökkel bővül ennek a támogatásnak köszönhetően, ezzel több osztályon is segítve az orvosok mindennapi munkáját a hatékonyabb ellátás megteremtéséhez és a betegek mielőbbi, fájdalommentesebb gyógyulását.

 

„A MOL Románia adományainak köszönhetően a Gyergyószentmiklósi Városi Kórház  új és korszerű eszközökkel gyarapodik. Kórházunk egy dinamikusan fejlődő stádiumban van. Fejlesztési projektjeink eredményei körvonalazódni kezdenek. A kapott technikai eszközök, orvosi műszerek révén, az új eljárások bevezetésével hozzájárulnak és támogatják a betegellátás színvonalának emelését kórházunkban.  Köszönet a MOL Romániának és a Polgár-Társ Alapítványnak!", -mondta Ferenczy István közgazdász, a Gyergyószentmiklósi Városi Kórház menedzsere

 

A Gyergyószentmiklósi Városi Kórház legújabb generációs orvosi műszerekkel és eszközökkel való felszerelése a MOL Románia korábbi három, egészségügyi ellátást támogató kezdeményezését követi. Az elmúlt évben a MOL Románia két fontos egészségügyi projekt támogatását jelentette be: egy helikopter leszállópálya építését támogatta 425.000 euró értékben a bukaresti Marie Skłodowska Curie Sürgősségi Kórház épületének tetején, és ugyancsak tavaly orvosi eszközök és egy mentőautó beszerzésében támogatták a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi kórházat. Idén a Gyurgyevó (Giurgiu) Megyei Sürgősségi Kórházat is modern orvosi eszközökkel és műszerekkel szerelik fel, szintén a MOL Románia támogatásával.

A MOL Románia 25 éve nemcsak beszámítható hiteles gazdasági szereplőként van jelen a romániai piacon, hanem a közösségek megbízható partnereként és a társadalmi felelősségvállalási törekvések úttörőjeként is.

 

 

A MOL - csoportról

A MOL-csoport egy integrált, nemzetközi olaj- és gázipari vállalat, budapesti központtal, mely 25 000 fős nemzetközi és dinamikus munkaerejével, több mint 30 országában van jelen és több mint 100 éves iparági múlttal rendelkezik. A MOL kutatási és termelési tevékenységét több mint 75 éves szénhidrogén-ipari tapasztalat támogatja. Jelenleg 8 országban végez kitermelési tevékenységet és 13 országban rendelkezik kutatási eszközökkel. A MOL-csoport négy finomítót és két petrolkémiai üzemet működtet integrált ellátási lánc menedzsment keretében Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban. A csoport kiskereskedelmi hálózata több mint 2.000 töltőállomást számlál Közép- és Délkelet-Európa 10 országában, amelyből 232 Romániában működik.

 

A MOL Romániáról

A MOL Románia a MOL- csoport egyik leányvállalata, ugyanakkor Románia egyik legjelentősebb olajipari vállalata, több mint 20 éves jelenléttel a hazai piacon. A MOL Románia gazdag termék- és szolgáltatás portfólióval rendelkezik az üzemanyag, kenőanyag, petrolkémiai termékek és bitumen forgalmazása területén. A vállalat 232 töltőállomást, valamint két üzemanyag-lerakatot Mezőtelegden és Gyurgyevóban (Giurgiu), és egy LPG terminált Mezőtelegden. A körülbelül 250 alkalmazottat foglalkoztató MOL Románia székhelye Kolozsváron van, rendelkezik továbbá irodákkal Bukarestben és Aradon is. A MOL Románia volt az első olyan olajipari vállalat Romániában, amely hűségprogramot indított; a MOL MultiBonus program 2 alkalommal nyert első helyezést a QUDAL romániai hűségprogramokat rangsoroló piackutatásában. 2017-től kezdődően a MOL Románia annak a NEXT-E projektnek része, amely 40 elektromos töltőállomás telepítését célozza. A MOL Románia aktív tagja a romániai közösségeknek egy olyan kiterjedt társadalmi felelősségvállalási platform révén, amely felöleli a Mentor, Gyermekgyógyító, Zöldövezet, Tehetségtámogató és a Jogosítvány a jövőhöz programokat.

 

A Polgár-Társ Alapítványról

A Polgár-Társ Alapítvány a környezet védelmét és a közösségek fejlesztését támogatja Romániában, ezáltal hozzájárulva egy fenntartható társadalom kialakításához. Az alapítvány a különböző programok és eszközök kidolgozásával és alkalmazásával, mint például adományozó programok, szervezeti támogatás, továbbképző tanfolyamok és operatív programok, felkarolja a fenntartható fejlődést és a közösségek támogatását célzó kezdeményezéseket. Az elmúlt 20 évben, adományozó programjain keresztül, a Polgár-Társ Alapítvány több mint 1.270 környezetvédelmi és közösségfejlesztő projektet támogatott több mint 63 millió lej értékben.

 

Sajtókapcsolat

Bándi Enikő

Polgár-Társ Alapítvány

tel: 0266-310678 | @: spatiiverzi@repf.ro

 

Felméri Erzsébet

MOL Románia

tel: 0264-407624 | @: efelmeri@molromania.ro

 

 


<< Vissza
Magunkról   Programjaink Kiadványaink Sajtószoba Elérhetõség
Teljes oldaltérkép
Történetünk
Célkitűzéseink
Vezetőtanács
Munkatársaink
Díjaink
Éves jelentések
EP tagság
Támogatási statisztika / kimutatás
Adománygyüjtés
Támogatóink
Partnerségek
Aktuális programok
Lezárult programok
Könyvek
Szórólapok
Sajtómegjelenések
Médiapartnerek
Sajtóközlemények
Elérhetõségek
Üzenõfal
Látogatók száma: 4500604