Versiunea română Magyar verzió English
Fõoldal
Magunkról
Programjaink
Kiadványaink
Sajtószoba
Elérhetõség
 
Hírek és események
Zöldövezet program- a Legjobb közösségi program nyertese az Emberek az emberekért gálán 2010-03-16  

Az "Emberek az emberekért" gála zsűrije A legjobb közösségi program díjjal illette a Zöldövezet programot

A MOL Románia és a Polgár-Társ Alapítvány közös Zöldövezet elnevezéső programja az "Emberek az emberekért" gála díjátadási ünnepségén elnyerte a legjobb közösségi programért odaítélt díját.
„Öt éve hirdettük meg első alkalommal a Zöldövezet programot, amely révén a MOL Románia városi zöldövezetek létesítését és rendbehozását támogatja és egyértelműen elmondhatjuk, hogy ez egy sikeres program. Mindenkinek köszönjük a program megvalósításában nyújtott segítséget, főleg a Polgár-Társ Alapítványnak, aki társunk volt mindvégig ennek a felelősségvállalásnak a kivitelezésében, megvalósításában, köszönjük az alapítvány kuratóriumának, munkatársainak, és természetesen az "Emberek az emberekért" gála zsűrijének, amely úgy döntött, hogy ez a számunkra fontos program nyerjen a megmérettetésen" - nyilatkozta Ferencz I. Szabolcs, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.
„A Zöldövezet program a szívügyünk és örvendünk annak, hogy lehetőségünk volt az elejétől fogva részt venni a lebonyolításban. Büszkék vagyunk rá, és ennek köszönhetően az elnyert díj még kedvesebb számunkra" - hangsúlyozta Potozky László, a Polgár-Társ Alapítvány elnöke.
A MOL Románia 2006-ban indította útjára a Zöldövezet-et, amely a közösségi funkciójú zöld területek kialakítását, fejlesztését célozza, valamint a védett területek népszerűsítését, elfogadottsági szintjének növelését a helyi közösségek, helyi civil szervezetek, iskolák bevonása által.

A 2009-es program keretén belül támogatott projektek erőssége a közösségek jelentős bevonása volt, ezt támasztják alá az alábbi adatok is:
• az 59 projekt megvalósításában 27 000 személy vett részt aktívan
• 28.455 m2 városi zöldövezet létrehozása, felújítása
• 6.200 fa és bokor illetve 3.800 virágtő ültetése
• 9 tematikus ösvény kialakítása, 3 állandó kiállítás és egy látogatóközpont létrehozása
• Biodiverzitás Napjának a megszervezése 3 védett területen és 6 különböző helyszínen a Természetvédelmi Terület napjának a megszervezése
• 6 Nemzeti Park, 4 Természetvédelmi Park és 17 IV IUCN-kategóriás védett terület népszerűsítése, elfogadottsági szintjének növelése

Az Emberek az Emberekért gálát a Közösségi Kapcsolatokért (ARC) egyesület és az romániai Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) szervezte. A Gála megszervezésére idén hetedik alkalommal került sor és országszinten a legnagyobb olyan esemény, amelyen vállalatok, személyek és civil szervezetek társadalmi szerepvállalását ismerik el.

 

 


<< Vissza
Magunkról   Programjaink Kiadványaink Sajtószoba Elérhetõség
Teljes oldaltérkép
Történetünk
Célkitűzéseink
Vezetőtanács
Munkatársaink
Díjaink
Éves jelentések
EP tagság
Támogatási statisztika / kimutatás
Adománygyüjtés
Támogatóink
Partnerségek
Aktuális programok
Lezárult programok
Könyvek
Szórólapok
Sajtómegjelenések
Médiapartnerek
Sajtóközlemények
Elérhetõségek
Üzenõfal
Látogatók száma: 4576249