Polgár - Társ Alapítvány

Green Entrepreneurship 2

 

Zöld Vállalkozás 2 – Ökoturisztikai desztinációk fejlesztése Romániában, a Romanian - American Foundation és a Polgár-Társ Alapítvány közös programja

 

Program menedzser: Polgár-Társ Alapítvány
Finanszírozó partner:
Romanian - American Foundation

Stratégiai partner: Asociația de Ecoturism din România

 

Költségvetés: A Romanian - American Foundation két adományából áll, aminek összértéke 1.660.000 USD (1.100.000 + 560.000), a Polgár-Társ Alapítvány hozzájárulása 53.000 USD. Ezen felül a Polgár-Társ Alapítvány, a program által fejlesztett régiókban, 1.795.308 USD összértékben támogatott projekteket ökoturisztikai témakörben.

 

Periódus: 64 hónap (2014. július 1 – 2019. október 31)

 

A program célja: egy országos ökoturisztikai hálózat létrehozásának támogatása és megerősítése, amely hozzájárul a helyi fenntartható fejlődéshez és a természet védeleméhez.

Az ökoturisztikai desztináció egy olyan térséget jelent, amely kiemelkedő természeti és kulturális előnyökkel rendelkezik.  Ezen a területen, a környezetre minimális hatást gyakorló élménycsomagok ajánlásával, a fenntartható turizmust úgy lehet megvalósítani, hogy kiegészítő ökoturisztikai csomagokat szolgáltató hálózatot vonnak be egy közös marketing és fejlesztési stratégia égisze alá.

A célterületet egy ökoturisztikai desztinációt menedzselő egység koordinálja, amelyet a közösség felhatalmaz arra, hogy irányítsa és életbe ültesse a terveit.

Célkitűzések
• egy országos ökoturisztikai desztináció-hálózat kiépítési folyamatának életbeültetése, amely megfelel az Országos Turisztikai Hivatal által megkövetelt kritériumrendszernek;
• az ökoturizmus átalakítása egy olyan turisztikai termékek stratégiai szegmensévé, amely hozzájárul az ország legalább 7, ilyen tevékenységekre alkalmas kistérségének fenntartható fejlődéséhez;
• a szükséges menedzsment kapacitások fejlesztése legalább 7 ökoturisztikai desztináció esetében, létrehozva Ökoturisztikai Desztináció Menedzsment Szervezeteket.

Eredmények


 

A program keretében fejlesztett ökoturisztikai desztinációk elhelyezkedése