Versiunea română Magyar verzió English
Fõoldal
Magunkról
Programjaink
Kiadványaink
Sajtószoba
Elérhetõség
 
Programjaink
Ökoturizmus

ÖKOTURIZMUS

„Az együttműködés erősítése a természetvédelem és turizmus érdekében Romániában" egy adományi és képességfejlesztő program, amely a romániai ökoturizmus fejlesztését és népszerűsítését ösztönözte fenntartható kezdeményezések támogatása által.

A programot az Asociaţia de Ecoturism din România-val közösen ültettük életbe.
A program célja az ökoturizmus népszerűsítése és fejlesztése volt a természetvédelem és a helyi közösségek támogatásának érdekében.

A program célkitűzései:
1. Biztosítani a természetvédelmi projekteket életbeültető, védett területeket kezelő szervezetek képességfejlesztését, annak érdekében, hogy az ökoturizmuson keresztül védjék és értékesítsék a természeti és hagyományos értékeket.
2. Támogatni azon cégeket, amelyek a turizmus területén fejtik ki tevékenységüket: olyan ökoturisztikai programok és termékek kifejlesztése érdekében, melyek az adott természeti régió környezeti- és hagyományos értékeire támaszkodnak.
3. A turizmus területén működő cégek és a természetvédelmi projekteket életbe ültető, védett területeket kezelő szervezetek közötti partnerségek támogatása, azzal a céllal, hogy ökoturisztikai programokat fejlesszenek ki és ültessenek életbe.
4. Az ökoturizmus - mint fogalom és jelenség - megértési szintjének és életbeültetésének szorgalmazása, az ökoturisztikai termékeket fejlesztő és népszerűsítő partnerek körében.

A program keretében 15 projektet támogattunk 250.000 RON értékben. A program egyik fontos eredménye, hogy az Asociatia de Ecoturism din România kidolgozott egy ökoturisztikai minősítési rendszert.


<< Vissza


Magunkról   Programjaink Kiadványaink Sajtószoba Elérhetõség
Teljes oldaltérkép
Történetünk
Célkitűzéseink
Vezetőtanács
Munkatársaink
Díjaink
Éves jelentések
EP tagság
Támogatási statisztika / kimutatás
Adománygyüjtés
Támogatóink
Partnerségek
Aktuális programok
Lezárult programok
Könyvek
Szórólapok
Sajtómegjelenések
Médiapartnerek
Sajtóközlemények
Elérhetõségek
Üzenõfal
Látogatók száma: 5392120