Versiunea română Magyar verzió English
Fõoldal
Magunkról
Programjaink
Kiadványaink
Sajtószoba
Elérhetõség
 
Programjaink
Élő örökség

ÉLŐ ÖRÖKSÉG

Az Elő Örökség egy adományi és képességfejlesztő program volt, amely a helyi közösségek fejlődését erősítette Dél-Kelet Európában olyan kezdeményezések támogatása által, amelyek elősegítették a helyi kulturális és természeti örökségek fenntartható értékesítését.

Romániában a programot a Polgár-Társ Alapítvány, a nagyváradi Kárpát Alapítvány és a belga Baudouin Király Alapítvány ültette életbe.

A program célja a hosszú távú közösségi fejlesztés támogatása volt, a helyi kulturális és természeti értékek folyamatos feltárása, megőrzése és értékesítése révén, a helyi közösségek bevonásával.

A program egyik ágazata újszerű kezdeményezéseket részesített anyagi támogatásban, a másik ágazat célja pedig a pályázó szervezetek képességfejlesztése volt képzések, szakmai tanácsadás és információközvetítés által.

Az „Élő Örökség program" tudatosította a közösségekben, hogy a hagyományok, a helyi értékek nem csupán a múltat képviselik, hanem egy lehetséges változást rejtenek magukban, erőforrást jelentenek a jövőbeli fejlődéshez. A program arra ösztönözte a helyi közösségeket, hogy saját maguk tárják fel helyi értékeiket, amelyeket értékesíteni szeretnének.

A program 40 projektet finanszírozott, összesen 993.000 lej értékben.

A program keretében megvalósult projektek nagyon színesek voltak: felújításra került a híres brassói Kötél utca, Tusnádfaluban felépült az első romániai borvízmúzeum, a Maros megyei Sáromberkét „Gólyafalunak" kiáltották ki és még sok más sikeres projektet említhetnénk.

 


<< Vissza


Foto
Magunkról   Programjaink Kiadványaink Sajtószoba Elérhetõség
Teljes oldaltérkép
Történetünk
Célkitűzéseink
Vezetőtanács
Munkatársaink
Díjaink
Éves jelentések
EP tagság
Támogatási statisztika / kimutatás
Adománygyüjtés
Támogatóink
Partnerségek
Aktuális programok
Lezárult programok
Könyvek
Szórólapok
Sajtómegjelenések
Médiapartnerek
Sajtóközlemények
Elérhetõségek
Üzenõfal
Látogatók száma: 5576040