Versiunea română Magyar verzió English
Fõoldal
Magunkról
Programjaink
Kiadványaink
Sajtószoba
Elérhetõség
 
Programjaink
Partnerség az emberekért és a fejlődésért

Partnerség az emberekért és a fejlődésért

 

"A vizek visszahúzódtak. Találd meg újra a reményt! "

 

A Partnerség az emberekért és a fejlődésért -  2005-ben jött létre a tavaszi áradásokat követően azzal a céllal, hogy hatékony segítséget nyújtson a Bákó és Hargita megyei károsult közösségek megsegítésére. A Partnerség középtávon (2 - 3 év) szándékozott hozzájárulni az árvizek által sújtott közösségek újjáépítéséhez és fejlesztéshez.  

 

A partnerség tagjai:

- Polgár-Társ Alapítvány

- Asociația pentru Relații Comunitare

- Fundația Principesa Margareta a României

- Partnerszervezet: PACT Alapítvány

 

A projekt keretében a Polgár-Társ Alapítvány támogatásával sikerült teljes egészében újjáépteni az árvíz sújtotta Kobátfalva (Hargita megye) központját.

 

Kezdetben a rendelkezésre álló keretösszeg mindössze 5000 dollár volt. A megvalósíthatósági tervek elkészítése után világossá vált, hogy tízszer nagyobb összegre lenne szükség, így indokolttá vált partnerszervezetek segítségét és anyagi támogatását kérni.

 A szükséges pénzalapok megteremtéséhez és a projekt sikeres életbeültetéséhez hozzájárultak az
Asociația pentru Relații Comunitare és a Fundația Principesa Margareta a României szervezetek. Mindhárom szervezet csatlakozott az ügyhöz a  partnerség révén. Ugyanakkor a szükséges pénzalapok oroszlánrészét a svájci Arcanum Alapítvány biztosította.  A magyarországi testvérszervezetünk, az Ökotárs Alapítvány is hozzájárult anyagilag a projekt sikeréhez.

 

A projekt során Kobátfalva központjában kiköveztek 800m2 területet, elhelyeztek 10 padot, kiépítettek egy kutat és egy játszóteret. Emellett egy emlékművet is állítottak az árvíz áldozatainak emlékére. A kobátfalvi központ újjáépítése a környezetkímélő és környezetbarát területrendezés és tájépítészet elvei szerint valósult meg, természetes alapanyagok (kő és fa) felhasználásával.

 

A Polgár-Társ Alapítvány fontosnak tartotta a helyi lakosok és vállalkozók aktív részvételét a munkálatokban, ezért a kivitelezést helyi vállalatok végezték.

A projekt összértéke megközelítőleg 60.000 dollárra tehető.


<< Vissza


Foto
Magunkról   Programjaink Kiadványaink Sajtószoba Elérhetõség
Teljes oldaltérkép
Történetünk
Célkitűzéseink
Vezetőtanács
Munkatársaink
Díjaink
Éves jelentések
EP tagság
Támogatási statisztika / kimutatás
Adománygyüjtés
Támogatóink
Partnerségek
Aktuális programok
Lezárult programok
Könyvek
Szórólapok
Sajtómegjelenések
Médiapartnerek
Sajtóközlemények
Elérhetõségek
Üzenõfal
Látogatók száma: 5575770