Versiunea română Magyar verzió English
Fõoldal
Magunkról
Programjaink
Kiadványaink
Sajtószoba
Elérhetõség
 
Programjaink
Active Citizens Fund - #1 Kiírás
Határidõ: Folyamatos

 

Kiírás időpontja: 2019.12.19

Pályázási felület megnyitásának időpontja: 2020.01.09

Pályázás kizárólag a https://finantaripublice.fdsc.ro online felületen történik

2020. június 4.-től számítva, a jelen Felhívásban módosítás történt (1-es számú Helyesbítés), amely által megnőtt a támogatás aránya, így 100%-ot fedezve a projekt elszámolható összköltségéből.

Az Active Citizens Fund Románia program szerves részét képezi az Európai Gazdasági Térség (EGT) és Norvég Alapok 2014-2021 Finanszírozási Mechanizmusának. A Program fő célja a civil társadalom és az aktív polgárság megerősítése, valamint a társadalmilag sérülékeny csoportok kapacitásának növelése. Az ACF Románia szem előtt fogja tartani a civil szektor fenntarthatóságának és kapacitásának hosszú távú fejlesztését, erősítve szerepét a demokratikus részvétel, az aktív polgárság és az emberi jogok előmozdításában, miközben erősíti a donor államok (Izland, Liechtenstein és Norvégia) szervezeteivel folytatott kétoldalú kapcsolatokat. A Program teljes értéke 46.000.000 euró.

Az EGT és Norvég Alapok 2014-2021 általános célja, hogy hozzájáruljon a gazdasági és társadalmi egyenlőtlenségek csökkentéséhez és a 15 kedvezményezett állam és az adományozó államok közötti kétoldalú kapcsolatok megerősítéséhez.

A programot a Civil Társadalom Fejlesztéséért Alapítvány, a Polgár-Társ Alapítvány, a Róma Közösségek Erőforrásközpontja, a PACT Alapítvány és a Frivillighet Norge által alkotott és az FMO (az EGT és  Norvég Alapok Finanszírozási Mechanizmusának Irodája) által kinevezett konzorcium kezeli.

 

 

#1 Kiírás - Polgári részvétel hátrányos helyzetű térségekben

Folyamatos pályázási lehetőség


Az #1 Kiírás pályázóinak figyelmébe - 2a Melléklet (Anexa 2a) - a Projekt költségvetése - Összefüggések+Korlátozások (Corelatii+Limitari) munkalap

Abban az esetben, ha az összköltségvetés (vissza nem térítendő támogatás + önrész) meghaladja a megengedett maximális megpályázható összeg értékét a megadott támogatási típusnál, megkérjük ne vegye figyelembe a következő figyelmeztetést abban az esetben, ha az összes többi üzenet 'OK' értéket mutat az Összefüggések+Korlátozások (Corelatii+Limitari) munkalapon belül: Meghaladja a megengedett maximális megpályázható összeget a megpályázandó támogatás típusának megfelelően (Depășiti suma maximă admisă la finanțare pentru tipul de grant pe care doriți să aplicați).

A felhívás célja, hogy ösztönözze a polgári részvételt a hátrányos helyzetű térségekben és célcsoportokért.

A felhívás a program 1. Célkitűzése - Megerősödött demokratikus kultúra és polgári tudatosság - keretében kerül meghirdetésre, és az Active Citizens Fund Románia program két prioritási területére terjed ki, nevezetesen „Demokrácia, aktív polgárság, jó kormányzás és átláthatóság", valamint „Környezetvédelem és klímaváltozás".

A pályázók kizárólag romániai, jogszerűen létrehozott nem kormányzati és nonprofit szervezetek (civil szervezetek) lehetnek.

A támogatási összeg a projekt összértékének maximum 90%-át fedheti le.

Az 1-es számú Helyesbítés értelmében, 2020. június 4.-től a támogatási aránya akár 100%-ot is fedhet a projekt teljes elszámolható összköltségéből.

Ennek értelmében, 2020. június 4.-től, a költségvetés összeállításakor (2a Melléklet) megkérjük, ne vegye figyelembe az Összefüggések+Korlátozások (Corelatii+Limitari) munkalapon belül a következő figyelmeztetéseket: "Az igényelt támogatás összege meghaladja a maximális határértéket. Kérjük, csökkentse az igényelt támogatás összegét." ("Ponderea finanțării solicitate depășește limita maximă admisă. Vă rugăm diminuați finanțarea solicitată"), "Az önrész aránya a minimum határérték alatt van. Kérjük, növelje az önrészt." ("Ponderea cofinanțării este sub limita minima admisă. Vă rugăm creșteți cofinanțarea") és "Az önrésznél, a természetbeni hozzájárulás aránya a maximális határérték felett van. Kérjük, javítsa." ("Ponderea contribuției în natură în cofinanțare este peste limita maximă admisă. Vă rugăm corectați").

TÁMOGATÁS TÍPUSOK

KIS TÁMOGATÁSOK

SÜRGŐSSÉGI TÁMOGATÁSOK

5.000 és 50.000 euró között

5.000 és 15.000 euró között

PÁLYÁZATOK BENYÚJTÁSÁNAK HATÁRIDEJE

A pályáztatás folyamatos jelentkezéssel történik, három elbírálási szesszióval, és ennek megfelelően három külön határidővel:

2020. március 11; 16:00 (Romániai idő szerint) az első elbírálási szesszióhoz

2020. november 11; 16:00 (Romániai idő szerint) a második elbírálási szesszióhoz

2021. június 30; 16:00 (Romániai idő szerint) a harmadik elbírálási szesszióhoz

A pályáztatás folyamatos jelentkezéssel és elbírálással történik, a pályázatok beérkezésének megfelelően:

2023. április 27; 16:00 (Romániai idő szerint)

TÁMOGATÁSI KERET

1.400.000 Euró

100.000 Euró

ELKÜLÖNÍTETT TÁMOGATÁSI KERET

500.000 Euró környezetvédelem és klímaváltozás tematikában

 

TÁMOGATHATÓ PROJEKTEK

KIS TÁMOGATÁSOK 

SÜRGŐSSÉGI TÁMOGATÁSOK

A program a kis civil szervezeteket támogatja a hátrányos helyzetű térségekben és célcsoportokért történő polgári részvétel ösztönzése érdekében.

A program bátorítja a partnerségeket a kis civil szervezetek és a tapasztaltabb, helyi szinten tevékenykedő civil szervezetek között, valamint más érdekelt felekkel.

A környezetvédelem és a klímaváltozás tematikája csak a polgári részvétel, az érdekképviselet, a társadalmi innováció és az aktív polgárság előmozdítását célzó intézkedések részeként támogatottak.

A program olyan kezdeményezéseket támogat, amelyek a felhívás tárgyát képező két prioritási területtel kapcsolatosak, reagálnak egy folyamatban lévő helyzetre (fenyegetés vagy lehetőség), amely szorosan kapcsolódik a közéleti napirendhez (public agenda) és / vagy érinti a civil szektort, és azonnali fellépést igényel.

Alapvető követelmény annak bizonyítása, hogy szükség van a gyors fellépésre az azonosított helyzet megoldása / meghiúsítása érdekében.

Ez a típusú támogatás nem korlátozódik a kis civil szervezetekre és a hátrányos helyzetű térségekre.

 

A Pályázati Útmutató elolvasása elengedhetetlen és kötelező, specifikus információkat tartalmaz a pályázatok megírásához és tartalmazza a jelen pályázati felhívás szabályait (beleértve a pályázók, partnerek, projektek támogathatóságát).

 

 

Technikai és pénzügyi elbírálási fázisra jóváhagyott pályázatok -
#1 Kiírás - Kis támogatások

 


<< Vissza


Magunkról   Programjaink Kiadványaink Sajtószoba Elérhetõség
Teljes oldaltérkép
Történetünk
Célkitűzéseink
Vezetőtanács
Munkatársaink
Díjaink
Éves jelentések
EP tagság
Támogatási statisztika / kimutatás
Adománygyüjtés
Támogatóink
Partnerségek
Aktuális programok
Lezárult programok
Könyvek
Szórólapok
Sajtómegjelenések
Médiapartnerek
Sajtóközlemények
Elérhetõségek
Üzenõfal
Látogatók száma: 5576409