Versiunea română Magyar verzió English
Fõoldal
Magunkról
Programjaink
Kiadványaink
Sajtószoba
Elérhetõség
 
Programjaink
Egészségesebb Közösségekért

A Polgár-Társ Alapítvány az Egészségesebb Közösségekért program keretében a romániai kórházaknak a gyógyításhoz szükséges modern orvosi eszközök adományozását tűzte ki célul.

A program keretében nyújtott adományoknak köszönhetően a kórházak a gyógyításhoz szükséges korszerű eszközökkel bővülnek, így segítve az orvosok mindennapi munkáját a hatékonyabb ellátás megteremtéséhez és a betegek mielőbbi, fájdalommentesebb gyógyulását.

A folyamatos és szoros együttműködés a kórházak és a Polgár-Társ Alapítvány között a legmegfelelőbb eszközök és berendezések kiválasztását eredményezi mind technikai, mind szakmai szempontból. A program nyújtotta támogatás a társadalom valós szükségleteinek a kielégítéséhez járul hozzá, így kijelenthetjük, hogy közvetlen pozitív hatással bír a közösségek életére.

Az első ilyen kezdeményezés 2019-ben lehetővé tette a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház részére 270.000 euró értékű modern orvosi eszközök és felszerelések, laboratóriumi eszközök, valamint egy mentőautó adományozását a MOL Románia által nyújtott pénzalapból. Az adományba kapott orvosi eszközök és készülékek már használatban vannak.

 

 

2020-ban a Gyergyószentmiklósi Városi Kórháznak 212.000 euró értékű orvosi diagnosztikai műszerek és eszközök beszerzésére kerül sor szintén a MOL Románia által biztosított pénzalapból.

 


 

Támogatások a koronavírus elleni küzdelemben  

  A Polgár-Társ Alapítvány a 2020-as világjárvány idején az alapítvány tartalékalapjából 25.000 lej értékben vásárolt és adott át védőruházatot a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórháznak az egészségügyi dolgozók védelmének céljából és ugyanakkor a koronavírus-járvány terjedésének a visszaszorítása érdekében.

 

 

A Polgár-Társ Alapítvány erőfeszítéseit a MOL Románia 100.000 euró értékben támogatta a koronavírus világjárvány leküzdése érdekében orvosi védőeszközök és felszerelések beszerzését a Sepsiszentgyörgyi „Dr. Fogolyán Kristóf" Megyei Sürgősségi Kórház, a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház és a Székelyudvarhelyi Városi Kórház részére. Az adomány részét képező védőfelszerelések és berendezések nélkülözhetetlen eszközök a koronavírus elleni biztonságos küzdelemben.


 

 

A Polgár Társ Alapítvány a Tusnád Ásványvíz Rt-vel partnerségben 35.000 lej értékben adományozott ózonos fertőtlenítést végző berendezést és védőfelszerelést (maszkokat, fejtakarókat, plexi védőmaszkokat) a Hargita Megyei Mentőszolgálatnak.

Az adomány részét képező ózongenerátor és védőfelszerelések hatékony eszközök a mentőszolgálat munkatársainak biztonságosabb munkavégzési feltételeinek a megteremtéséhez. Az ózonos fertőtlenítéssel tisztított mentőautók nemcsak a koronavírus terjedése elleni küzdelem egyik legfontosabb szereplői számára nyújtanak biztonságosabb környezetet, hanem a mentőkkel szállított minden beteg részére is.

 


Az Egészségesebb Közösségekért Program keretében a kórházak részére átadott orvosi műszerek és berendezések 2019-2020 közötti időszakban:

- teljesen felszerelt mentőautó, ultrahang készülék, újszülött melegítő- és újraélesztő asztal, 10 önszabályzó kezelő fotel a kemoterápiás kezelésekhez, 2 vénakereső eszköz, laboratóriumi eszközök;

- légtisztító készülékek, ózongenerátor, valamint több ezer orvosi védőruházat a koronavírus világjárvány idején.

A letölthető dokumentumok menüpont alatt megtalálja a program sajtóközleményeit.

 

 


<< Vissza


Magunkról   Programjaink Kiadványaink Sajtószoba Elérhetõség
Teljes oldaltérkép
Történetünk
Célkitűzéseink
Vezetőtanács
Munkatársaink
Díjaink
Éves jelentések
EP tagság
Támogatási statisztika / kimutatás
Adománygyüjtés
Támogatóink
Partnerségek
Aktuális programok
Lezárult programok
Könyvek
Szórólapok
Sajtómegjelenések
Médiapartnerek
Sajtóközlemények
Elérhetõségek
Üzenõfal
Látogatók száma: 5392161