Versiunea română Magyar verzió English
Fõoldal
Magunkról
Programjaink
Kiadványaink
Sajtószoba
Elérhetõség
 
Programjaink
Zöld Filantrópia

ZÖLD FILANTRÓPIA                                                                                 Űrlap
                                                                                                                                             

A Zöld Filantrópia egy olyan képességfejlesztő és adományi program volt, amely a romániai környezetvédelmi civil szervezetek anyagi fenntarthatóságának megerősítését támogatta a forrásgyűjtési képesség (fundraising) fejlesztése által.
A programot a Polgár-Társ Alapítvány ültette életbe, partnerségben az Asociația pentru Relații Comunitare-val. A civil szervezetek adománygyűjtő-kampányt szervező képzésben részesültek valamint egy adománygyűjtési terv kidolgozására és életbeültetésére kaptak támogatást.

 

Összesen 11 ilyen kampány részesült finanszírozásban és a támogatási összeg közel 280.000 RON volt. A támogatott szervezeteknek több mint 500.000 RON-t sikerült összegyűjteniük, a pénzügyi célkitűzéseiket átlagosan 87,5%-ban sikerült elérniük. A szervezetek különböző fundraising módszert használtak a különböző célcsoportok eléréséhez. A használt módszerek között szerepelt a különleges események - nyílt árverés, koncertek – szervezése, online adománygyűjtés, termékek eladása, utcai adománygyűjtés, közvetlen találkozók cégekkel a támogatás érdekében és direkt mail. E módszerek mellett néhány szervezet a jövedelmi adó 2%-áért is kampányolt kisebb nagyobb sikerrel. A pénzügyi célkitűzéseik mellett a szervezeteknek sikerült létrehozniuk egy adatbázist, olyan személyek és cégek adataival, amelyek potenciális támogatói lehetnek a szervezetnek.

A programot a Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe támogatta.

 

 


<< Vissza


Magunkról   Programjaink Kiadványaink Sajtószoba Elérhetõség
Teljes oldaltérkép
Történetünk
Célkitűzéseink
Vezetőtanács
Munkatársaink
Díjaink
Éves jelentések
EP tagság
Támogatási statisztika / kimutatás
Adománygyüjtés
Támogatóink
Partnerségek
Aktuális programok
Lezárult programok
Könyvek
Szórólapok
Sajtómegjelenések
Médiapartnerek
Sajtóközlemények
Elérhetõségek
Üzenõfal
Látogatók száma: 5575874